Locatie monitoren op het Android-apparaat van uw kind

Op de kaart vind je niet alleen gezinsleden, maar ook alle apparaten die zij gebruiken. Soms kan de locatie van het Android-apparaat van uw kind niet nauwkeurig worden bepaald vanwege een zwak GPS-signaal. Dit kan worden opgelost.

Om de nauwkeurigheid van de locatie van uw kind te verbeteren:

Op Android 12 en hoger

1. Ga naar de instellingen van het apparaat van je kind.
  2. Selecteer Locatie en tik om het te openen. Controleer of Locatie is ingeschakeld.
  3. Tik op Locatievoorzieningen en vervolgens op Google Locatienauwkeurigheid. Controleer of Nauwkeurigheid is ingeschakeld.
  4. Schakel Locatienauwkeurigheid verbeteren in als deze is uitgeschakeld.

Op Android 11 en eerder

1. Ga naar de instellingen van het apparaat van je kind.
  2. Selecteer Locatie en tik om het te openen. Controleer of Locatie is ingeschakeld.
  3. Tik op Geavanceerd en vervolgens op Google Locatienauwkeurigheid. Controleer of Nauwkeurigheid is ingeschakeld.
  4. Schakel Locatienauwkeurigheid verbeteren in als deze is uitgeschakeld.

Het inschakelen van Wi-Fi- en Bluetooth-scannen kan ook helpen om de locatienauwkeurigheid te verbeteren.

Wi-Fi- en Bluetooth-scannen inschakelen:

Op Android 12 en hoger

1. Ga naar de instellingen van het apparaat van je kind.
  2. Selecteer Locatie en tik om het te openen.
  3. Tik op locatievoorzieningen.
  4. Schakel Wi-Fi-scannen en Bluetooth-scannen in als deze zijn uitgeschakeld.

Op Android 11 en eerder

1. Ga naar de instellingen van het apparaat van je kind.
  2. Selecteer Locatie en tik om het te openen.
  3. Tik op Wi-Fi-scannen en Bluetooth-scannen.
  4. Schakel Wi-Fi-scannen en Bluetooth-scannen in als deze zijn uitgeschakeld.

Als de bovenstaande instellingen zijn uitgeschakeld, schakelt ze in en herstart het apparaat van uw kind. De locatie van uw kind zal vanaf nu nauwkeuriger zijn.

Als uw kind binnen is, kan het GPS-signaal nog steeds zwak zijn. Wacht tot uw kind naar buiten gaat.